סכינים למטבח נמדדים באיכותם על ידי חוזק הפלדה ועמידות חדות הלהבים לאורך זמן, סכין מקצועי למטבח ישמש אותנו למגוון אפשרויות חיתוך, ישנם סוגים שונים של סכינים, ישנו סכין לחיתוך לחם שהלהבים שלו הם משוננים ונועדו לחיתוך עדין, סכין השף שמשמש לביצוע כל הפעולות של חיתוך במטבח אם זה לחיתוך או קיצוץ וגם לטחינה של מוצרי אוכל אחרים, ישנו סכין עזר לחיתוך פירות וירקות, סכין לבשר, סכין לפלוט דגים וגם סכין הנקראת קופיץ שמשמשת בעיקר לחיתוך בשר קשה המגיעה מהמזרח. 

סכינים למטבח

במטבחים של בשלנים מקצועיים לא תמצאו סכינים פשוטים מפלדת אל חלד פשוטה שמקבלת קורוזיה לאחר מספר מועט של שימושים או התקהות מידית של להבי הסכינים למטבח אלא תמצאו סכינים למטבח באיכות גבהה של פלדת האל חלד שלהם, בשלנים שרוצים ומעוניינים באיכות של המוצר יחפשו סכינים למטבח בעלי להבים איכותיים עם אורך החיים ארוך יותר והחלוקה לשימושים אם זה לבשר, קצוץ ירקות או גרוד של ירקות ופירות יהיה שונה, מחירי סכינים למטבח איכותיים מגיעים למאות של שקלים ויימכרו מן הסתם בחנויות מיוחדות למוצרים אלו.

סוגי סכינים מקצועיים למטבח

הסכינים המקצועיים למטבח נחלקים לסוגים אחדים, ישנם את אלה שנועדו לחיתוך לחם והם בעלי להב משונן, סכינים לחיתוך פירות וירקות הנקראים סכיני עזר, אלו גם סכינים קצרים ובעלי משקל קל, סכינים לחיתוך בשר שהם בעלי להב רחב ומסיבי גם הם קצרים יחסית, סכינים מקצועיים לחיתוך ופלוט דגים שנועדו לחתוך את בשרם הרך של הדגים ולא לפרק אותו, כן ישנם גם סכיני השף אשר נחשבים לאלה שחייבים להיות בכל מטבח של בשלנים שמכבדים את עצמם, הם נועדו לחיתוך כמעט של כל דבר שמשמש את הבשלן או הבשלנית במטבח.

סכיני שף

כשמדברים ומתכוונים למושג סכיני שף הכוונה היא לסכין המרכזית של הבשלן החובב או המקצוען במטבח, זהו סכין אשר נמצא בשימוש המרבי במטבח, זהו הסכין הראשונה במעלה שעל הבשלן להצטייד במידה והוא מכבד את עצמו, סכין שף מקצועית משמשת בכל הפעולות של החיתוך והטחינה וכן קיצוץ של בשר, פירות וכן כל דבר אפשרי במטבח, מבנהו יהיה ישר בחלקו העליון ובחלק התחתון עם זווית עולה וכן עיקול כלפי מעלה בחלק העליון של הלהב, הוא יהיה עשו מפלדה קשיחה ואורכו של הלהב תהיה במידות של 21 סנטימטר בערך.